Komolo Inc.

The + was collaborating directly with end-user and design professionals from the beginning of the project to facilitate a successful end-result.

KasCon transformed an empty metal building into a new state-of-the-art warehouse and distribution facility for this large wholesale seafood distributor in Jessup, Maryland. The project began with an existing warehouse building with minimal infrastructure apart from an existing 800 square foot office. We improved the power and water capacity as well as upgraded the electrical service from a 400-amp with 150 KVA BGE transformer to a 1200-amp with  a new 1,000 KVA transformer to support the facility’s power consumption needs. In addition to these utility upgrades, a new 350 KW natural gas generator was installed to back up the facility’s freezer and refrigerator power as well as a 1500-gallon solid interceptor for fish processing.  The warehouse space was transformed to showcase new building features such as larger office, cooler and freezer areas for product storage, loading areas for product delivery and fish processing areas. Because the building framework could not support the weight of the freezer and cooler areas mechanical equipment, a structural steel “cage” was constructed to allow for a 25,000 square foot cooler and freezer areas.

Caring Hands Adult Day Care Center

The + was taking the time to fully understand all aspects of the job, identify any challenges and communicate feasible solutions to the out-of-state owner and design team in real-time throughout the project.

KasCon led the construction of this large adult daycare facility in Baltimore, Maryland. This metal building was previously home to a furniture store with minimal infrastructure appropriate for healthcare and education assembly spaces. The project itself showcases new attractions for adult daycare visitors such as a commercial kitchen and cafeteria, open gym with a basketball hoop, medical observation rooms, reading dens with built-in fireplaces, a hair salon, computer gaming areas and many others. The exterior of the building was refreshed by special ordering custom metal extrusion panels to replace the siding that had been damaged in the past. KasCon wrapped the corners of the building in an EIFS finish and applied fresh paint to all exterior metal surfaces before replacing the gutters and adding building signage. A new exterior sidewalk with embedded plantings and vehicle drop-off area was added for the convenience of day care visitors.

 

dd’s DISCOUNTS

The + was successfully meeting the requirements of the landlord-client while balancing the input and specification of the end-user’s needs as a national brand.

This 23,000 sq. ft., full-building renovation project transitioned a white box space (formerly Best Buy) into a dd’s DISCOUNTS store in Laurel, MD. dd’s DISCOUNTS is a growing retail chain owned by Ross Stores, Inc. KasCon installed a new 500 sq. ft., covered loading dock addition i.e., steel, concrete, cold form framing, overhead doors, and fencing. A new storefront facade was added including cold form framing, EFIS, lighting fixtures, and glass. KasCon also installed roof access to the space via a 25 ft. steel ladder and a new roof hatch cut into the existing roof.  As a result of the successful project execution, KasCon was added to Ross Stores’ national list of preferred contractors to pave the way for future store builds.

Dominion Electrical Supply

The + is acting as the construction management firm working closely with the landlord and tenant corporate operations team to create a functional operation while maintaining a tight budget.

This project focused on renovating a 125,000 sq. ft industrial warehouse for Dominion Electrical Supply.  It included building-out three separate interior areas for service retail counter sales, outside sales staff and inside operations staff as well as managing the warehouse fixturing and improvements. Each one of these areas consisted of new interior construction along with new rooftop equipment and finishes. In addition, we repaired or replaced most of the existing warehouse dock equipment and created a fenced-in outdoor storage yard for the facility.

 

Frisco Taphouse

The + was leading this complex design/build project with several design teams towards delivering a single client vision.

KasCon converted a retail storage warehouse (19,000 SF) into a one-of-a-kind brewery, restaurant and entertainment venue for longtime customer Frisco Taphouse. KasCon has worked with Frisco on four locations. For this latest project,  we coordinated with BGE on building upgrades for gas and electric with the space requiring completely new mechanical, electrical and plumbing systems. The project used high-end bar finishes and live-edge wood throughout, as well as a state-of-the-art video wall complete with a stage with sound and lighting in the concert area.  Custom lighting, tile, glass, wall graphics, wood, AV and sound proofing features were installed.  The space included three full bars, a commercial kitchen, and a brewery (20 bbl system).  KasCon coordinated all kitchen and brewery equipment as well as the associated component installations. We built a new exterior, elevated concrete patio, complete with custom rail and drink ledge features as well as fire pits and full tree tables (weighing over eight tons each), as well as new ADA sidewalk systems.  Substantial structural improvements were required for the slab and the roof.

Stanley Black & Decker

The + is working closely with the designers, construction managers and the executive team to successfully bring to life the new corporate look and feel for this campus. 

This 17,663 sq. ft., full-building renovation project was executed in phases for Stanley Black & Decker at their global tool headquarters in Towson, MD. The project included major exterior elements as well as a full interior renovation.  The design elements now serve as a model for the new look and function that Stanley Black & Decker has adopted for the campus.  KasCon constructed a custom exterior feature wall with a structural steel foundation and applied custom aluminum panels in the corporate black and yellow colors. We replaced the entire west side of the building’s twostory glass “curtain wall”. The complete interior renovation included two floors of corporate office space incorporating a modern and sleek design with a variety of different materials and textures. The space was designed with glass walls, open ceilings, woodcladded bulkheads, custom wall features, open and private office space, and large break rooms.  The common restrooms on each floor were fully renovated and stairway railings were replaced with a modern stainless-steel tubular system. 

Airport Plaza II – Ground Floor / Plaza / Parking Garage Upgrades

The + was maintaining full access for all building tenants and visitors throughout the complex, multi-phase project.

KasCon performed a full demolition and rebuild of the existing ground floor at a 12-story office building in Arlington, VA, while the building was fully occupied.  Ground floor improvements consisted of a new conference center, lounge, restrooms, kitchen, and telephone rooms, a full HVAC upgrade to the ground floor, and all new lighting and lighting controls throughout.  High end finishes included: large format stone wall panels, large format millwork wall panels and floor finishes of stone tile, vinyl and carpet.

The project also included full exterior plaza area rebuild with new colored concrete, masonry pavers / patio, landscaping, waterproofing, fencing, lighting, and paint.  KasCon was tasked with renovating the main lobby as well as the parking garage elevator lobbies in addition to all building elevators.  We built a new two-story glass and steel entry vestibule and connected it to the existing building.  The building was also outfitted with a brand new BMS system and full security controls.

Maintaining ADA access and building egress for tenants during construction was the priority for this project. KasCon was able to maintain access through a series of temporary walls, ramps, barricades and signage; shifting in a modular fashion as needed at each phase transition.

Anne Arundel County Government

The + was KasCon’s ability to fulfill the needs of eight separate County Departments while operating effectively at one central location.

KasCon renovated an existing 2-story 52,000 sq.ft. facility for Anne Arundel County Government as part of their initiative to consolidate eight different departments into one central location. This required a complete interior and partial exterior demolition of the existing building while repurposing some elements of the existing space to achieve maximum value to the County. Major structural improvements were required to get the building suited to the new use.

The project also incorporated a roof-mounted 500 kW generator to support vital operations during any power outages.

Close cooperation with the Landlord and Architectural team was paramount to keeping the project on track and within budget.

Legends Ltd. Distribution Center

The + was finding ways to value engineer the project in face of supply chain challenges to make the project feasible. This included identifying a qualified mechanical HVAC subcontractor who could design and install a cost-effective cooling system for the office.

The Legends Ltd. Beer Distribution Center located in Baltimore, MD, was an 80,000 sq. ft. design-build project that included both major warehouse renovations and the construction of a new 2-story office element. The project required lifting the existing roof 12 feet to enhance the storage capacity of the warehouse. This necessitated separation of all utilities from the roof, and major excavation, underpinning and placement of footings inside the existing structure. The enlarged footings were required to support new telescoping columns used to lift the roof structure.  Other highlights of the warehouse included the replacement of approximately 30,000 square feet of existing concrete, new concrete curbs, new walk-in coolers inclusive of vapor/freeze proof sprinklers and light fixtures as well as mechanical cooling equipment, power enhancements and new suspended LED light fixtures.

The two-story office shell was constructed from concrete masonry units and cold-form metal framing to save cost and time. New underground plumbing and electrical work was needed to create restroom and conference area locations within the office area. and a new, second floor mezzanine was built.

IntelliGenesis, LLC

The + was leading a highly-coordinated team effort to minimize changes and meet a very tight schedule.

This full building renovation project transformed a warm shell building into a 9.000 sq. ft. corporate headquarters within a very tight timeframe. This required a total team approach including the architect, tenant, landlord, and the tenant’s direct vendors. The project included many long-lead items that needed close coordination in order to achieve the tenant’s move schedule. The result was a modern, state-of-the-art headquarters for one of the area’s top government/ intelligence partners.