Center for Advanced Orthopaedics

The + is establishing a realistic timeline to enable a seamless move-in despite challenges including navigating an occupied renovation as well as extended material lead-times.

This interior renovation project included combining two separate former office suites into a singular medical space. The facility has the look of a fitness gym featuring exposed painted roof deck ceilings, high-bay light fixtures and medical-grade heat-welded vinyl flooring. The new reception desk casework features solid surface countertops with integral radiused glass to welcome all new patients. New partitions within the fitness equipment area were finished with medical-grade wall covering to allow for optimal cleanliness.

Professional Vision

The + is working closely with the owner to ensure every detail reflected the new look for this long-standing practice.

This project included a first generation build out for the relocation of a long-standing local eye exam practice in the newly renovated Normandy Shopping Center.  The space features a large reception waiting area and an eye glass selection center, six new private exam rooms, a lab for eye glass fabrication, an administration office, and three new single-use restrooms. The space is full of bold colors, modern flooring, high ceilings, bright lighting and clean finishes.

 

Airport Plaza II – Ground Floor / Plaza / Parking Garage Upgrades

The + was maintaining full access for all building tenants and visitors throughout the complex, multi-phase project.

KasCon performed a full demolition and rebuild of the existing ground floor at a 12-story office building in Arlington, VA, while the building was fully occupied.  Ground floor improvements consisted of a new conference center, lounge, restrooms, kitchen, and telephone rooms, a full HVAC upgrade to the ground floor, and all new lighting and lighting controls throughout.  High end finishes included: large format stone wall panels, large format millwork wall panels and floor finishes of stone tile, vinyl and carpet.

The project also included full exterior plaza area rebuild with new colored concrete, masonry pavers / patio, landscaping, waterproofing, fencing, lighting, and paint.  KasCon was tasked with renovating the main lobby as well as the parking garage elevator lobbies in addition to all building elevators.  We built a new two-story glass and steel entry vestibule and connected it to the existing building.  The building was also outfitted with a brand new BMS system and full security controls.

Maintaining ADA access and building egress for tenants during construction was the priority for this project. KasCon was able to maintain access through a series of temporary walls, ramps, barricades and signage; shifting in a modular fashion as needed at each phase transition.

IG Labs Expansion

The + was working closely with the design team and landlord from the inception of the project to convey the look that was desired while delivering on time.

After completing the IntelliGenesis corporate office renovations, KasCon was asked to return and create a very different space for IG Labs, a division of IntelliGenesis. Although part of the umbrella IntelliGenesis family, the design was intended to have a very industrial look with open ceilings, creative lighting, glass walls and doors. In order to support the various 3D printing operations, we had to fabricate a custom exhaust system. Also, unique to the project was rigging and installing a 20-foot-long overhead door to the 4th floor of the building. The end result was exactly the look that was envisioned from the first design meeting.

Goel Vision

The + was taking a leadership and advisory role in the project, assembling the team that could best execute the owner’s vision.

This adaptive reuse project transformed a former bank with drive-through teller lane into two separate facilities, an Ambulatory Surgery Center and a LASIK Eye Surgery Center.  KasCon worked closely with the owner in pre-construction assisting in preliminary pricing, selection of the design team and expediting permit approvals.  Medical grade surfaces, contactless doors, HEPA filtered HVAC units, back-up power and a complete surgical suite ensure the space is ready for medical care and procedures. Linear LED light fixtures combined with high-end, modern finishes transformed the LASIK Suite into an attractive, inviting place for elective procedures.    The Ambulatory Surgery Center is equipped with post op/pre-op areas and the surgical corridor is Medicare Certified.  This will add another option for outpatient surgical care to Howard County.

Sparksoft Corporation – Columbia

The + is working very closely with the executive team and designers to ensure their complex brand vision was achieved.

This project included expanding and renovating Sparksoft’s original headquarters space in Columbia, MD from 10,000 sq. ft. to 35,000 sq. ft. Sparksoft, a software and technology company, was looking for a bright, bold, modern space. KasCon worked closely with the designers and executive team to achieve the desired look and feel, including  Sparksoft’s corporate logo laser-cut out of contrasting tile to be inlaid into the lobby floor.  KasCon also work closely with Sparksoft’s audio visual company throughout the project to make sure we captured all the elements needed for their technology to be showcased throughout the space. This included helping design a digital logo wall located in the lobby and a space to hold a 90-inch, 400 lb. monitor for guests to view as they visit.

Wilmer Eye Institute – Frederick

The + was partnering with the Wilmer Eye facilities team, the architecture and engineer teams, and the Landlord to keep the project on track and maintain schedules in a difficult market impacted by the COVID-19 pandemic

KasCon transformed a cold shell into a modern eye care facility with a complete build-out for one of the country’s top eye care specialists, Johns Hopkins Wilmer Eye Institute in Frederick, MD. The 5,600 sq.ft. state-of-the-art facility includes 14 exam rooms, new mechanical and electrical systems and a full retail optical and vision center. High-end finishes were used throughout to create a modern and sophisticated look.

Stein, Sperling, Bennett, De Jong, Driscoll PC

The + is collaborating closely with the owner and architect to achieve the desired vision.

This headquarters for the law firm Stein Sperling included the complete demolition and fit-out of a two-floor, 40,000 square foot space in Rockville, MD.  The firm relocated and consolidated its operations from several buildings to this new signature office.  The project required a wide range of unique materials including static and moveable glass walls, custom lighting, specialty veneer and painted lacquer millwork. The elliptical shape of the building added complexity and interest to the project. Custom-radiused lighting elements, recessed and finished into ceilings posed lead time and execution challenges.  KasCon worked closely with the architect and client to create this clean, modern and elegant workspace within a tight timeframe.

The Goddard School – Bel Air

The + was working closely with the school to minimize any disruption to the school’s day-to-day activities while under construction. KasCon worked with The Goddard School in Bel Air to build a new 2100 sq. ft. wood-framed building addition with a masonry facade to its existing functioning preschool. This addition expanded the school with a new classroom with adjoining restrooms as well as a new multi-purpose/ gym room. The multi-purpose room has 12’ tall ceilings and new finishes that include a custom rubber floor that has a die cut hopscotch board and basketball key inlaid in the flooring. During the construction, we relocated the outdoor HVAC units to the roof to allow for space for a new playground complete with synthetic playground pour-in-place matting. KasCon completed the renovation by expanding the existing fencing to create a large grassy utility field for the children.  Having completed other projects with Goddard School, KasCon ensured that Goddard’s corporate standards were considered throughout the project.

Mikey & Mel’s Deli

The + was going above and beyond the role of a general contractor by serving the client as a trusted advisor.

This new restaurant project began in a retail space previously occupied by a sporting goods store. KasCon installed a full commercial kitchen with hood, Ansul system and walk-in cooler/freezer.  Electrical and gas feeders serving the space were upgraded.  In order to achieve the desired nostalgic look for the brand, the architect brought in a wide variety of complex flooring and wall finishes. Custom lit signs, wall graphics, wall paper and a custom-built interior trellis system were incorporated into the project to achieve the desired aesthetic.   Banquet seating and other custom casework were fabricated and installed in a practical way. The configuration of the space presented some acoustical challenges.  Unique, decorative, suspended sound-absorbing panels and acoustical spray insulation were used to reduce noise throughout the restaurant.